Googlesök

Anpassad sökning

torsdag 18 februari 2010

Sämsta Olympiska spelen på mycket länge

Vad är det jag skriver? Jo, det här är arrangörsmässigt det sämsta olympiska spelen på bra länge. Det är inte så att det varit någon miss hit eller dit utan en hel del.
Vad sägs om missen vid tändningen av den olympiska elden. Av fyra som skulle tända fick bara tre göra det. Den fjärde "pinnen" i vedhögen (som det skulle föreställa) kom aldrig upp från marken. Dessutom tog det ett tag innan de andra kom upp ur marken.
Sen har vi en tragiska rodelolyckan som hade kunnat förmildrats om det tänkt lite på säkerheten. Att ha stålbalkar på det sättet vid en av de snabbaste rodelbanorna är inte direkt någon snilleblixt.
Skidskyttet klarade sig inte heller undan. Anna Carin Olofsson-Zidek och 2 andra damer släpptes inte iväg vid rätt tid utan hölls kvar av funktionär. Ett par timmar senare släpptes en kanadensare (33 sekunder) och en amerikan (14 sekunder) iväg för tidigt. Sprotsligt sätt ett stort misslyckande.
Petra Majdic stupade ner över två meter ner bland sten, träd och åar när hon vurpade i en nedförsbacke på sprinten igår. På något sätt hade man väl kunnat förebygga att man faller ner på stenar och träd.
Damernas störtloppsbana fick kritik av både Anja Pärson och Lindsey Vonn för att vara som en puckelpist. Över 13 % av tjejerna krascha, varav flera vurpor som kunde ha slutat väldigt illa. Anja flög uppåt 60 meter innan hon slog i backen.
Det är inte bara de aktiva som lever farligt i Vancouver. En tillfällig avspärrning kollapsade vid en konsert vilket resulterade i 19 skadade.
Det känns nästan som om det är säkrare att åka ner till fotbolls-vm i Sydafrika än att vara i Vancouver just nu.
Observera att jag inte nämnt något om vädret som ställt till det. Dimma, regn och överhuvudtaget väldigt lite snö.

Känns som om de bara är intresserade av att ishockeyn ska fungera smidigt.


Glömde alldeles bort funktionären som var på banan under australiensaren Craig Branch´s störtlopp. Låter supersäkert att stå ivägen för någon som kommer i 100km/h.

4 kommentarer:

  1. Det var väl något strul med ismaskinerna också. Men jag vet inte om det var under hockeyn eller någon annan isaktivitet.
    Och i morse var det väl någon mer i rodel som flög all världens väg och hamnade på sjukan.

    Håller med dig. Arrangörsmässigt är det en mer eller mindre pinsam historia.

    SvaraRadera
  2. Jag läste en som kommenterade just det alpina. För de backarna har ju varit förjävliga. Medan puckelpistbanorna har väl varit fantastiska. Och där fanns väl också de kanadensiska medaljhoppen...

    SvaraRadera
  3. Glenn, ismaskinsproblem är väl trivaliteter i jämförelse. Snart lika många skadade i Vancouver som svenskar i Aranda de Duero.

    Cecilia, Men de fick bara ett guld med sig :-)

    SvaraRadera
  4. Grejen med ismaskinerna var att en av maskinerna som fryser isen hade gått paj, så efter ett tag så var isen på skridskotävlingen så otroligt dålig att dom var tvugna att avbryta tävlingen och spola om helt.

    SvaraRadera