Anpassad sökning

måndag 1 februari 2010

Värdiga mästare efter en bra final

Då stod tillslut Frankrike som slutsegrare i handbolls-em. Har man världens bästa spelare så kommer man långt heter det och man tog guldet välförtjänt.
Kroatien tog tidigt en ledig i matchen då Frankrike precis som i tidigar matcher startade med Narcisse på bänken. Kroatien var riktigt heta i början och hade ett enormt tempo i sitt spel och kontrade några lätta mål. De förde matchen och Frankrike var inte inne i matchen helt och hållet. De fick även en del domslut emot sig men på något sätt lyckades de hålla sig kvar med 2 måls underlägE till sista 5-10minuterna av halvleken då Narcisse kom in och det var helt plötsligt lika. I början av andra halvlek fick Kroatien lite domslut mot sig och de visade ett helt psyke än fransmännen. De började koncentrera sig på domaren och Frankrike tog över greppet i matchen. Mycket tack vara Narcisse, Karabatic och Källmans lagkompis Abalo.
Tillslut så var det en av de rutinerade kroatiske spelarna som lugnade hela kroatiska laget inklusive förbundskaptenen och fick dom att fokusera på matchen igen. Med 10 min kvar så byttes Ivan Balic ut varpå han skällde ut förbundskaptenen och satte sig och muttra på bänken. Dock var det ett taktiskt bra drag att låta han vila sig någon minut för när han kom tillbaka var han den som höll Kroatien kvar i matchen. Dock så var deras anfall för mycket enmansshow istället för att samarbeta och Frankrike kunde stå som segrare.

Matchen som sådan var underhållande med stundals bländande spel från båda lagen. De spelare som utmärkte sig blir det lite att nämna. Alilovic och Omeyer i var sitt mål var strålande. När Narcisse kom in fick Frankrike en annan dimension i anfallet. Abalo måste ha gjort en av sina bättre matchen då han visade styrka i spänst, snabbhet, genombrott och avslut. Att inte nämna världens bästa spelare Karabatic som när det gällde i andra halvlek tryckte in viktiga mål och när han inte gjorde mål hade han 2-3 försvarare emot sig och passade till fria spelare. Om Karabatic är världens bästa så är Ivan Balic nog den av de största artisterna på planen. En speluppfattning och finesser som gör det underbart att se på. Dessutom en riktig vinnarskalle finns där också. En notis är att Frankrike är nu regerande mästare i EM, VM och OS.